Horsens Provsti

Studenterpræsten i Horsens

Studenterpræsten står til rådighed for personlige samtaler med byens studerende. Studenterpræsten har sin daglige gang på VIA University College, Campus Horsens. Er du studerende i Horsens, og har du brug for en fortrolig at tale med, så er studenterpræsten en mulighed. Her kan du drøfte de følelser, tanker og frustrationer, som fylder i din hverdag. Alle er velkomne, og ingen problemer er for små.

 

Studenterpræsten er underlagt absolut tavshedspligt. Det er muligt at henvende sig anonymt uden at opgive navn, og der føres ingen journaler. Al henvendelse er gratis.

 

Hvis du har brug for at tale med studenterpræsten, eller blot en fortrolig, er du velkommen til at komme forbi kontoret på Campus. Der kan ligeledes aftales et møde på forhånd via mail eller telefon.

 

Studenterpræst

Anette Foged Schultz

Tlf.nr. 8755 4336

E-mail: anfs@viauc.dk 

Spis med en dansker

Værtsfamilier søges til "Dine with a Dane"

 

På VIA University College på Chr. M. Østergaards Vej 4 i Horsens er der 4000 studerende fra hele verden. De opholder sig i Danmark i kortere eller længere tid for at studere til f.eks. ingeniør, marketing, arkitektur, bygningskonstruktør eller business orienterede studier.

Som studenterpræst på VIA forsøger jeg at skabe kontakt mellem de studerende på VIA og familier i området, der kunne have lyst til at blive værtsfamilie for et par studerende.

Jeg kalder projektet "Spis middag med en dansker"/"Dine with a Dane".

Der lægges op til, at man som herboende familie kan invitere to studerende til en gang frikadeller (eller hvad man nu spiser i familien) et par gange. Invitationen vil give de studerende mulighed for at komme indenfor i et dansk hjem og opleve, hvordan vi lever her.

Hvis kemien er god imellem familien og de studerende, er der selvfølgelig mulighed for at udvide konceptet, som man som familie (og studerende) selv ønsker det. Måske kan der skabes en længerevarende kontakt.

Jeg møder dagligt de studerende på VIA. Det er nogle fantastisk dejlige unge mennesker, der er brudt op fra deres hjemland for at få sig en uddannelse og skabe sig en levevej. Det er klart, at det kræver både mod og vilje - helt ung - at forlade alt, hvad man kender og er tryg ved og slå sig ned i et fremmed land og en fremmed kultur. De studerende indlogeres i kollegieværelser og passer deres studier - og lever deres studieliv på VIA University College. Mange af dem møder ikke danskere i det daglige. Det kan blive en lidt ghettoagtig tilværelse. Mange af dem møder faktisk ikke danskere selvom de måske opholder sig i Danmark i 3-4 år!

Jeg forestiller mig, at projektet "Spis middag med en dansker" kan blive til gensidig glæde både for værtsfamilien og den studerende. Værtsfamilien kan i den studerende få kontakt til en anden kultur, et andet sprog og historie. Det kan være inspirerende for ens hjemmeboende børn at få et par engelsk-, spansk- eller fransktalende unge mennesker ind i familien. Høre, hvordan forholdene er i Litauen, Spanien, på Cuba eller i Nigeria. Hvordan livet leves dér?

Og det er stort for de studerende at blive inviteret ind. Møde gæstfrihed fra danske familier og måske få en oplevelse af hjemlighed her i det fremmede.

Ønsker du flere oplysninger om projektet, eller vil du/I gerne melde dig som værtsfamilie, er du velkommen til at kontakte mig på mail anfs@viauc.dk

Når du tilmelder dig, så fortæl lidt om dig og din familie. Måske har I særlige interesser, eller måske foretrækker I en engelsk- eller en spansktalende studerende. Når jeg har en beskrivelse af dig og din familie, forsøger jeg at finde studerende, som passer ind i jeres sammenhæng. I får så den/de studerendes mailadresse og kan selv invitere og lave aftaler.

Studenterpræst Anette Foged Schultz

VIA University College, Horsens

Kalender

BegivenhedDato

Provstiudvalgsmøde

3. maj 08:00
11:00
3. maj 08:00 -
11:00

Provstiudvalgsmøde

OBS: Forlænget mødetid

16. maj 09:00
14:30
16. maj 09:00 -
14:30

Projektudvalgsmøde

21. jun 11:00
14:30
21. jun 11:00 -
14:30

Afsluttende Budgetsamråd

4. sep 18:00
21:30
4. sep 18:00 -
21:30

Provsten